Zobna protetika I Fiksna in snemna protetika I Vrhunske rešitve

KAJ JE ZOBNA PROTETIKA

Zobna protetika pomeni uporabo nadomestkov iz različnih biokompatibilnih materialov, ki estetsko in funkcionalno nadomestijo zobe. Zobna protetika se deli na:
  • snemna/mobilna zobna protetika – delne in popolne zobne proteze
  • fiksna zobna protetika –  zobni mostički, s katerimi nadomeščamo del niza zob, posamezne zobne krone in keramične zobne luske.
Z uporabo omenjenih protetičnih rešitev rešujemo težave izpuljenih, odpadlih, zlomljenih, potemnjenih in drugače poškodovanih ali izgubljenih zob.

FIKSNA ZOBNA PROTETIKA

Fiksna zobna protetika

Fiksna zobna protetika

Fiksna zobna protetika vključuje:
  •  zobne prevleke
  • zobne mostičke,  ki se trajno cementirajo na zobe.
Zobne prevleke nadomestijo pomanjkljivosti posameznega zoba, zobni mostički pa nadomestijo manjkajoče zobe, seveda s predhodnim brušenjem sosednjih zob, ki postanejo nosilci zobnega mostička. V kliniki Skylab vam izdelamo začasno rešitev, s katero lahko normalno funkcionirate dokler vam ne izdelamo vaše zobne prevleke ali zobnega mostička. K trajnosti izdelane zobne prevleke ali zobnega mostička veliko prispevajo  redni obiski zobozdravnika in ustna higiena.
Keramične prevleke in zobni mostički ponujajo rešitev pacientom, ki se ne odločijo za zobne implantate (vsadke).

Kovinska keramika

Kovinska keramika je kakovostna rešitev za nadomestitev manjkajočih zob. Kovinsko ogrodje je izredno obstojno, videz kovinskokeramične prevleke je soliden, posebej za prevleke izdelane na zadnjih zobeh.
Običajna kovinska keramika je sestavljena iz keramičnih zobnih kron na osnovi kobaltove zlitine s kromom.

 Brezkovinska keramika

Zobna krona iz čiste keramike, vrhunske kakovosti in videza. Izdelana je iz biokompatibilnega materiala, ki v ustih ne izzove alergijske reakcije. Idealna je za vse privržence naravnega videza. Zobne krone izdelane iz brezkovinske keramike včasih ne prepoznajo niti sami zobozdravniki. Take protetične nadomestke imenujemo nekovinska zobna keramika in jih zaradi estetskih lastnosti najpogosteje postavimo na sprednje zobe.
Posamezna zobna krona iz čiste keramike na zobu, ki ima lep bel odtenek, daje popolnoma naraven videz in lepoto pravega zoba.

SNEMNA/ MOBILNA ZOBNA PROTETIKA

Snemna zobna protetika

Snemna zobna protetika

Pri snemni oz. mobilni zobni protetiki mislimo na zobne proteze, ki se lahko snamejo in pozneje ponovno vstavijo v usta. Zobna proteza je prava odločitev, kadar je v ustih premalo zob za izdelavo zobnega mostička. Zobne proteze so lahko:
  • delne zobne proteze
  • totalne (popolne) zobne proteze, če je pacient  v celoti brez zob.
Pri totalni zobni protezi je odlična rešitev  pritrditev na dva ali na štiri implantate (all 4 system – vgradnja zobnih implantatov).

Vas zanima CENA ZOBNE PROTEZE, ZOBNEGA MOSTIČKA ALI DRUGE STORITVE ZOBNE PROTETIKE? Preverite CENIK ali nas KONTAKTIRAJTE! Z veseljem vam svetujemo.

Zobna protetika, Skylab Dentalni center

Zobna protetika, Skylab Dentalni center

Zobna protetika, Skylab Dentalni center