Bio bele zobne zalivke | brez sproščanja BPA

3,12Medtem ko so bio ali BPA free zalivke v zahodni Evropi in Ameriki že dobro znane, so pri nas v Sloveniji, tako za paciente kot tudi zobozdravnike še vedno dokaj neznano področje in uganka.
Mnogi od nas imajo radi diskretne bele plombe, ki jih zagotavljajo bela kompozitna polnila in druga nekovinska polnila, vendar se večina od nas ne zaveda, da te bolj estetsko privlačne možnosti verjetno vsebujejo kemikalijo škodljivo zdravju, znano kot Bisphenol A ali BPA.
BPA je kemikalija, ki jo najdemo v plastiki in je povezana z zdravstvenimi boleznimi. Tako kot zalivke iz živega srebra, ki sčasoma v krvni obtok puščajo sledove količine živega srebra, so tudi znanstveniki potrdili peroralne encime, ki sproščajo BPA v krvni obtok iz sestavljenih zobnih polnil.

BPA FREE – BIO ZOBNE ZALIVKE, so zobne zalivke, ki ne sproščajo BPA. 

BIO zobne zalivke

BIO zobne zalivke

  

BPA (Bisphenol A) je v širši uporabi od leta 1950. Uporablja se predvsem v industriji oz .pri izdelavi plastične embalaže. Raziskave o morebitnem vplivu na človeško zdravje so pokazale zelo različne rezultate – od zanikanja do zelo škodljivega vpliva te snovi na zdravlje odraslih in otrok. Čeprav odgovorne inštitucije s tega področja zagotavljajo, da dovoljene količine BPA ne predstavljajo nevarnost za zdravje, je treba zadevo  pozorno spremljati, predvsem upoštevajoč  dejstvo, da se BPA uporablja za pridobitev ene od osnovnih sestavin za izdelavo belih zalivk.

BPA FREE bio zobne zalivke so narejene iz visoko prečiščenih sestavin in  podvržene rednim in strogim kontrolam sproščanja BPA, kar zagotavlja njihovo popolno neškodljivost za zdravje naših pacientov.

BIO ZOBNE ZALIVKE – brez sproščanja BPA, zdaj na voljo že pri nas!

KONTAKTIRAJTE nas. Z veseljem vam svetujemo!