Beljenje zob I profesionalno I varno in uspešno

BELJENJE ZOB

Prvi vtis je najpomembnejši. Z lepim nasmehom ter z zdravimi, belimi zobmi se boste počutili lepo in samozavestno, kar bodo opazili tudi ljudje okoli vas.

Beljenje zob

Beljenje zob

Beljenje zob posvetli zobe in pomaga odstraniti madeže in razbarvanje. Beljenje zob spada med najbolj priljubljene kozmetične zobozdravstvene postopke, saj zdravi in lepi zobje v veliki meri pripomorejo k vašemu videzu.

V našem Dentalnem centru izvajamo profesionalno beljenje zob, ki je popolnoma varno in uspešno, barvo zob pa lahko posvetlimo za kar nekaj odtenkov.

Rezultat beljenja zob je viden takoj!

Kako nastane barva zob?

Zunanja plast zoba se imenuje sklenina. Barva naravnih zob se ustvari z odsevanjem in razprševanjem svetlobe iz sklenine v kombinaciji z barvo dentina pod njim. Tudi vaši geni vplivajo na debelino in gladkost sklenine. Tanjša sklenina omogoča večjo barvo dentina. Blažja ali bolj gladka sklenina vpliva tudi na odboj svetlobe in s tem na barvo zob.

Najpogostejši razlogi obarvanja zob:

  • uporaba tobaka

    Beljenje zob

    Beljenje zob

  • pitje tekočine temne barve, kot so kava, kola, čaj in rdeče vino
  • ne redno ali nepravilno umivanje zob
  • staranje
S staranjem so zobje manj svetli, saj se sklenina tanjša in dentin postane temnejši. Velikokrat se pojavljajo tudi madeži znotraj zoba, t.i. notranji madeži. Obarvanje zob pri otrocih je lahko tudi posledica prevelike uporabe fluora ali nekateri antibiotikov. Prav tako lahko na barvo zob vplivajo tudi travme ali psihološke napetosti.  
Beljenje zob ni enkratni postopek. Če želite ohraniti svetlejšo barvo, jo bo treba občasno obnoviti.

Če vas zanima CENA ZA BELJENJE ZOB nas KONTAKTIRAJTE! Z veseljem vam svetujemo.

>> preberite MNENJA PACIENTOV >>

Beljenje zob, Skylab zobozdravstvo Brežice, Dentalni in diagnostični center