Otroški zobozdravnik

PRVIČ PRI ZOBOZDRAVNIKU

Zelo pomembno je, da otrok razvije pravilen odnos glede obiskovanja zobozdravnika. Tako boste sebi in njemu prihranili veliko časa, solz in skrbi. Zdravi mlečni zobje so zelo pomembni, saj  ohranjajo mesto stalnim in tako omogočajo pravilen razvoj čeljusti.
Torej otroci, vsak izpadli mlečni zob naj bo zdrav in bleščeč, da ne bo zobna miška razočarana!
V našem centru skrbimo za zdravje Vaših najmlajših. Vašemu otroku bomo potrpežljivo in na enostaven način razložili vse, kar bomo počeli,s čimer bomo  pridobili njegovo zaupanje, in vsak naslednji obisk v našem centru bo za Vašega otroka posebno doživetje.

PREVENTIVNO POSKRBIMO ZA ZOBKE VAŠEGA OTROKA – ZALITJE FISUR IN FLUORIDACIJA

zalitje-fisur-300x200Preventiva v otroškem zobozdravstvu je zelo pomembna, ne samo zaradi zaščite zdravih zob. Oba posega – tako zalitje fisur kot fluoridacija – sta povsem neboleča in predstavljata odličen način, da se otroški pacienti navadijo na obiske zobozdravnika.
Fisure zob, ki se nahajajo na grizni ploskvi vsakega zoba, so mesta, kjer je čiščenje zob oteženo. Z zalitjem fisur preprečimo kopičenje hrane in s tem nastanek zobne gnilobe (kariesa).
Zaščitni premaz s fluorom oz. fluoridacija otroških zob je postopek, s katerim dosežemo obogatitev sklenine s fluorom, zato  ta postane močnejša in odpornejša na zobno gnilobo.

NEKAJ NASVETOV ZA ZDRAVE ZOBE VAŠEGA OTROKA

  • Ne pozabite na prvi obisk zobozdravnika. Skrb za mlečne zobe se začne takoj, ko otroku izraste prvi zobek. Takrat je treba prvič obiskati zobozdravnika, tudi če otrok z zobmi nima posebnih težav. To je »olajševalna okoliščina«, ki nam omogoča, da prvi obisk zobozdravniške ambulante mine v prijateljskem vzdušju in da se Vaš otrok pri nas počuti varno in zaščiteno ter postane pacient brez straha pred zobozdravnikom.
  • Svojega otroka pripravite na prvi obisk zobozdravnika. Na enostaven način mu razložite kakšen je izgled ambulante in kaj se tam dogaja.otroski-zobozdravnik-300x200
  • Ne pozabite – pred otrokom nikoli ne omenjajte svojih morebitnih slabih izkušenj z zobozdravnikom.
  • Zapomnite si – zobna pasta za odrasle ni primerna za Vašega otroka. Otrok naj uporablja zobno pasto,  primerno svoji starosti . Zadostna količina zobne paste je velikost grahovega zrna.
  • Zobno ščetko je treba zamenjati vsake tri do štiri mesece.Če pa je otrok prebolel  prehlad ali virozo , pa tudi prej.
  • Svojemu otroku pomagajte pri čiščenju zob. Zavedajte se, da otroci nimajo razvitih motoričnih sposobnosti kot odrasli in zato potrebujejo Vašo pomoč. Če imate kakršnekoli dvome in težave glede tehnike čiščenja zob, nas vprašajte in z veseljem Vam bomo pomagali.
  • Po temeljitem večernem čiščenju zob lahko otrok pije le še vodo in nesladkan čaj. Na ta način mu omogočite, da njegova usta ostanejo celo noč čista in tako zmanjšate možnost za nastanek zobne gnilobe.
Ne skrbite – obisk otroka v zobozdravniški ambulanti  ne bo travmatična izkušnja. Ob dobrem sodelovanju staršev in zobozdravnika v našem centru Skylab bo vaš otrok postal zadovoljen in srečen pacient!

 

Bližina Term Čatež vam omogoča, da prijetno združite s koristnim, in vašega otroka motivirate za obisk zobozdravnika! KONTAKTIRAJTE nas. Z veseljem vam svetujemo!